Töris vagy? Ezt olvasd!

Faked history

Faked history

Ez most mi?

2008. augusztus 05. - rkb

A tortenelem.blog.hu-t alkotói azért hozták létre, hogy olyan kérdésekkel foglalkozzon, melyek felölelik a történelemről való gondolkodás témakörét. Először is mindjárt itt van egy klasszikus: mi a történelem? De e mellett szinte számolatlanul lehetne sorolni hasonló jellegű problémákat. Mi a múlt? Mi a történelem és a múlt közti különbség? Miért fontos a történelem? Van-e értelme a történelemnek? Ha van, akkor mi lehet az? Ha nincs, miért nincsen? Mi a történelmi tudat?

Úgy hisszük egyértelműen látszik, hogy nem konkrét történelmi események prezentálása várható a blogtól. Elsősorban elméleti és módszertani jellegű posztokkal kívánjuk az olvasókat traktálni. Ahogyan majd szépen lineárisan előre haladunk az időben csak elválik, hogy miből lesz a cserebogár. Vagyis a tortenelem.blog.hu pudingjának próbája az evés lesz (?).

További fontos szempont, hogy nem akadémiai igénnyel állunk hozzá mi sem az egyes posztokhoz. Szabad gondolatalkotás és szubjektív nézőpont - ennyit előre ígérhetünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr94601753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása